Nieuwsbrief juli 2024

Vrienden van Maladah, Maarn, juli 2024

Het verheugt ons een nieuwsbrief met veel goed nieuws te kunnen sturen. In de vorige nieuwsbrief konden we al melden dat er in oktober een start was gemaakt met de nieuwbouw van 18 lokalen. Nu kan ik u meedelen dat de bouw op enkele kleinigheden na gereed is

Lees hier de volledige nieuwsbrief : Juli 2024

 

Nieuwsbrief juli 2022

Vrienden van Maladah, Maarn, juli 2022

Eindelijk weer een nieuwsbrief met “hot” nieuws uit Gambia, want na een langdurige periode door Corona waarin we geen bezoek konden brengen aan Gambia ( laatste bezoek ruim twee en een half jaar geleden) zijn we nu eindelijk weer naar de school in Kunkujang geweest. Helaas niet in een gunstige periode qua weer want in juni begint het regenseizoen in Gambia.

Lees hier de volledige nieuwsbrief : Juli 2022

 

Nieuwsbrief september 2020

Vrienden van Maladah,                                                                                      Maarn, september 2020.

U ontvangt deze keer de nieuwsbrief van Maladah wel erg laat, dit komt echter door de corona malaise. Ook in Gambia heeft men dezelfde corona problemen als in Nederland. De school is sinds april gesloten en leerlingen en leraren zitten thuis. Helaas is er niet zoals hier, de mogelijkheid digitaal les te geven en blijven de leerlingen al een half jaar van onderwijs verstoken. Men heeft nog geen idee hoelang deze situatie zal duren. Dit heeft echter grote gevolgen voor de leerlingen want zo`n lange periode kan men onmogelijk inhalen. Het zou kunnen betekenen dat het afgelopen leerjaar een verloren jaar is geweest en in z`n geheel moet worden overgedaan. Momenteel is er druk overleg op het ministerie van onderwijs waaraan ook onze super visor dhr. Musa O`Mendy deelneemt. We hopen dat men zo gauw mogelijk een oplossing vind en de scholen weer kunnen opstarten.

Read more: Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief december 2019

Maarn, december 2019                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Vrienden van Maladah,

De donkere dagen zijn weer begonnen en kerst en oud en nieuw staan weer voor de deur. Dat is altijd een reden om even om te kijken maar ook om vooruit te kijken. Het afgelopen jaar heeft ons veel gebracht, de leerlingen hebben bij de landelijke examentoetsen enorm goed gepresteerd. Daarom alle complimenten aan de staf, we zijn hen dankbaar dat de school door hen op een hoog niveau staat. Het is ook te merken aan het aantal leerlingen, maar liefst 1392 op dit moment verdeelt over kleuterschool, basisschool voortgezet en hoge school. Men komt blijkbaar heel graag naar de Maladah School. Wij zijn dan ook blij en trots op deze resultaten.

Read more: Nieuwsbrief december 2019

Juni 2019

Beste vrienden van Maladah,

Wat vliegt de tijd. Als u dit leest is de schoolvakantie in Gambia al begonnen. Alweer een schooljaar voorbij. Het lijkt nog zo kortgeleden dat we gestart zijn met de highschool, maar het tweede jaar is inmiddels alweer afgerond. Volgend jaar mei/juni hopen we de eerste studenten af te leveren die vanaf de kleuterschool tot en met de highschool alle leerjaren op de Maladah school hebben doorlopen. Dat wordt dus best spannend, misschien stromen er wel studenten door naar de universiteit of het Gambia College (dat is de leraren opleiding). We zijn benieuwd!

Lees hier de volledige nieuwsbrief : Juni 2019

December 2016

Vrienden van Maladah,

Helaas konden we deze periode door omstandigheden niet naar Gambia. Wat is het dan fijn te zien dat het team van de Maladah Foundation Group in Gambia in goed overleg met het bestuur in Nederland veel taken op een uitstekende manier waarneemt. Het is voor ons een hele geruststelling daarop te kunnen vertrouwen.

Lees hier de volledige nieuwsbrief : December 2016

Juli 2015

Het is een reis geweest, die we niet snel zullen vergeten.
De school breidt zich erg snel uit, waardoor we qua accommodatie een beetje in de problemen komen. We moeten uitbreiden en in eerste instantie een lerarenkamer aanbouwen zodat de leerkrachten niet meer op de veranda de lessen hoeven voor te bereiden.

Lees hier de volledige nieuwsbrief : Juli 2015

Januari 2015

Januari 2015

Er is weer een delegatie van het bestuur in Gambia geweest. Ze hebben genoten van het warme weer en de gastvrijheid van de Gambianen. Ook is men aan het werk geweest op- en voor school. Afgelopen vakantie is de school geschilderd. We hoorden achteraf dat de schilder, om de nok te kunnen bereiken op het dak had gelegen. Het dak bestaat uit dunne metalen golfplaten. Ze zijn dunner dan de exemplaren die we in Nederland kennen. Het gevaar dat men door het dak valt is niet denkbeeldig. We hebben daarom een ladder bestaande uit twee delen gekocht zodat men zowel aan de buitenzijde de nok kan bereiken als ook in de school de binnenkant van de lokalen op hoogte kan reinigen.

Read more: Januari 2015

November 2014

In mei 2014 hebben we gezien dat de keuken werd gebouwd. In de eerste week stonden de muren en net voordat we weer naar Nederland gingen was de keuken zelfs betegeld. In de vakantie periode is de school van een nieuwe verflaag voorzien. Hierbij is de keuken ook meegenomen. Wat een verschil!. Het ziet er nu echt heel mooi uit. De dames die voor het eten voor de kleintjes zorgen hebben alles bij de hand. Een voorraad ruimte waar de etenswaren staan twee kook mogelijkheden en meteen stromend water voor de afwas. We merkten dat we de dames aan moesten sporen toch vooral de keuken te gebruiken. Het is ook wel een grote sprong voorwaarts vergeleken met de golfplaten aan een paar palen gespijkerd die men gewend was.

Read more: November 2014

Juni 2014

Het was weer een bijzonder enerverende reis. Een reis met vele hoogtepunten. We hebben twee bruiloften meegemaakt, welke gepaard gingen met heel veel Afrikaanse dans en muziek. Hoe harder hoe mooier maar wel heel bijzonder om mee te maken. We hebben niet alleen gefeest, maar ook veel werkzaamheden kunnen verrichten.

Lees hier de volledige nieuwsbrief : Juni 2014

April 2014

Eind april vertrekt er weer een delegatie van het bestuur naar Gambia. De container die in februari verstuurd is, is inmiddels aangekomen. Een deel van de spullen is al op de plaats van bestemming gebracht en een ander deel wordt in deze periode verdeeld. Er zijn weer diverse schoolborden verstuurd. Van een aantal was al bekend welke school er voor in aanmerking komt en voor een aantal krijgen we info van the Gambia college die van hun contacten gehoord heeft waar de nood het hoogst is.

Vorig jaar brachten we op deze manier 19 schoolborden naar de Sanchabaschool in Serrakunda. Later nog eens 17.

Read more: April 2014

Juli 2013

Vrienden van Maladah Gambia,

In de afgelopen maanden is er weer veel gebeurd in Gambia.

Eind maart is er vanuit Nederland een container naar Gambia verzonden, waarmee veel school benodigdheden zijn vervoerd. We hoopten dat de container in de periode dat wij in Gambia waren zou arriveren, maar dat is net niet gelukt.

 Lees hier de volledige nieuwsbrief : Juli 2013

Oktober 2013

Medio september zijn wij weer voor een aantal weken in Gambia geweest. In april is er veel vergaderd om een nieuw schoolhoofd aan te stellen op onze school in Kunkujang Jataya. Mr. Babucarr Suwareh van het ministerie, heeft geholpen  een goede, tijdelijke vervanger te vinden voor Mr. Baboucarr John, die tot aan april met veel inzet de leiding heeft gehad over  onze school. Wij zijn Mr. John heel erkentelijk voor al zijn inzet van de afgelopen jaren.   

Read more: Oktober 2013

December 2012

Vrienden van Maladah,
Heel enthousiast zijn wij terug gekomen uit Gambia. We hebben nu eindelijk de officiële registratie van onze primary school te Kunkujang Jatta Ya ontvangen. (deze registratie is formeel nodig om les te mogen geven)

Lees hier de hele nieuwsbrief

Juni 2012

Vrienden van Maladah,
We hebben de afgelopen maand weer een fijn verblijf in Gambia gehad. Dit keer hebben wij enkele dagen de gelegenheid genomen rustig te acclimatiseren en dat is heel goed bevallen.
Bij bezoek aan de school in Kunkujang werden wij op een vrolijk onthaal getrakteerd. De leerlingen , leerkrachten en ouders stonden ons op te wachten en onder gezang en getrommel op de jembe`s werden we naar school begeleid.

Lees hier de hele nieuwsbrief

December 2011

Wij zijn weer thuis gekomen na een verblijf van 3 weken in Gambia. Bij terugkomst in Nederland was het wel even wennen gezien het temperatuursverschil van ruim 30 graden. Door de feestdagen in Gambia, waarbij het dagelijkse leven vrijwel stil komt te liggen, hebben wij de planning regelmatig moeten wijzigen. Gelukkig is het ons gelukt om alle geplande ‘actiepunten’ af te handelen.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Maart 2011

Beste vrienden van Maladah Gambia,

De eerste nieuwsbrief voor 2011 is weer een feit. We zijn alweer een kwartaal in het nieuwe jaar onderweg en hebben al weer de nodige dingen meegemaakt. Zo werden wij eind 2010 door de firma O & I uit Utrecht blij verrast met de mededeling dat zij ons ook in 2011 wilden ondersteunen. Klanten van O&I ontvingen een kalender geheel gewijd aan de kinderen in Gambia.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Juni 2011

Beste vrienden van Maladah Gambia

Eind april is er in de omgeving van Tilburg een ‘Gambia weekend’ geweest waaraan wij ook hebben deelgenomen. Het voornemen is een overkoepelende organisatie op te zetten van Nederlandse stichtingen die op allerlei gebied in Gambia werkzaam zijn. Dit was een vruchtbaar weekend waarin gesprekken geweest zijn met de minister van Buitenlandse Zaken en de ambassadeur voor de Benelux van Gambia.

Klik hier voor het de hele nieuwsbrief

Najaar 2010

Maarn – december 2010

Beste vrienden van Maladah,
Bijkomend van een enerverende reis naar Gambia, stort ik me weer op de nieuwsbrief.  Deze nieuwsbrief wil ik graag geheel wijden aan de opening van de school in Kunkujang Jattaya.
Wat een grandioos en onvergetelijk feest is dat geweest.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Juni 2010

Maarn - juni 2010

Beste vrienden van Maladah,
Ons bezoek aan Gambia zit er weer op, na een lage reis via de Kaapverdische Eilanden kwamen wij op 15 mei weer aan op Schiphol. Wij hebben een prettige periode in Gambia gehad waarin er weer veel gedaan is. Na aankomst in Gambia zijn wij de volgende dag direct naar het project in Kunkujang Jatta Ya gegaan en werden aangenaam verrast door de vorderingen. De nieuwbouw ziet er geweldig uit.

Lees hier de hele  nieuwsbrief

Schoolborden en lockers voor de scholen in Gambia.

De school is in september 2010 gereed gekomen. Van scholen in Nederland werden schoolborden en lockers ontvangen. Deze zijn april 2010 naar Gambia verscheept en in juni 2010 door enkele bestuursleden en een vrijwilliger geplaatst. Wij zijn er zeker van dat de schoolborden een toegevoegde waarde hebben voor het onderwijsprogramma. 

Lees het hele artikel

Voorjaar 2010

Met deze nieuwsbrief willen wij u graag tussentijds informeren over de nieuwbouw in Kunkujang.
Zoals wij in de nieuwsbrief van november 2009 al hebben gemeld was de aannemer begonnen met het gieten van 8.000 stenen zodat in het voorjaar gestart kon worden met de bouw van de 2e fase.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Najaar 2009

Net teruggekeerd uit een wel heel erg warm Gambia, klim ik in de pen voor de nieuwsbrief aan u allen.

In een periode van 2 maanden, tussen half september en half november, hebben bestuursleden een bezoek gebracht aan de projecten. Nadat we allemaal hartelijk werden ontvangen, konden we de handen direct uit de mouwen steken. Het bezoek van dit najaar stond vooral in het teken van voorbereidingen voor de bouw van de 2e fase in Kunkujang Jattaya.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Voorjaar 2009

Het is weer tijd voor informatie over onze projecten.
Wij zijn zojuist weer gekeerd uit Gambia. We werden als vanouds door een delegatie opgewacht op de luchthaven van Banjul en hartelijk verwelkomd. We kwamen echt weer thuis. Doordat we een paar extra dagen door de reisorganisatie toebedeeld kregen, konden we heerlijk relaxt van start gaan. Enkele dagen later hebben we met een delegatie Gert Jan van Soomeren, onze secretaris, op het vliegveld verwelkomd waarna onze tour kon beginnen.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Najaar 2008

Helaas konden wij dit najaar niet naar Gambia, aangezien ik een operatie moest ondergaan.

 

Gelukkig hebben mijn broer Leen en zijn vrouw Ada de honneurs waar genomen, zodat ze in Gambia toch bezoek van de stichting kregen. Zij hebben naast hun bezoeken aan de Maladah scholen, ook de schoolfee betaald aan alle  andere scholen waar er door de stichting kinderen worden gesponsord. Het is erg belangrijk dat ook deze scholen regelmatig bezocht worden om de contacten te onder houden en te verifiëren of er geen kinderen verhuisd zijn.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Voorjaar 2008

Vrienden van de Stichting Maladah Gambia. 

Moe maar voldaan zijn we weer teruggekeerd uit The Gambia. Deze reis werd gemaakt door
een grote delegatie, zeven man (en vrouw) sterk. Een ieder had zijn vakantie beschikbaar
gesteld voor een werkvakantie in Gambia. We hadden dan ook een heel druk programma
met bezoeken aan de diverse locaties, vergaderingen, enzovoorts.

Lees hier de hele nieuwsbrief