Corona op school

Ook de Maladahschool ging dicht vanwege de coronapandemie. In november is deze weer opengegaan. Er zitten momenteel 1400 kinderen op de Maladahschool. Op de kleuterschool en basisschool ruim 800 en ruim 600 honderd op voortgezet- en highschool. Het aantal leerkrachten op de kleuter en basisschool is 23. Hieronder zijn ook stagiaires begrepen. De adjunct directeur is overgeplaatst naar een andere school waar hij directeur is geworden. Wij wensen hem veel succes. Door de corona perikelen is de oude school tijdelijk weer in gebruik genomen om wat meer ruimte te creĆ«ren. Daarnaast zijn er van Emmaschool uit Kerewan bankjes en stoeltjes (zie foto) (of klik hier) gekregen omdat de leerlingen verder uit elkaar moeten zitten.

De overheid heeft besloten om met een nieuwe methode en dus nieuwe boeken te gaan werken. Alle leerkrachten, ook uit de omgeving van andere scholen, hebben op de Maladahschool hierover uitleg gekregen. (zie foto 2) (of klik hier voor meer foto's)

Voor de kinderen in de hoogste klas zijn er voordat die examen deden bijlessen georganiseerd. Dat heeft er in geresulteerd dat van de 34 kinderen in deze klas er 11 naar de universiteit kunnen. Een van de leerlingen, Alagie Sanneh is Cum Laude geslaagd. Hij had voor ieder vak het hoogst mogelijk aantal punten. Hij heeft hiermee een studiebeurs van de overheid verdiend. De andere kinderen behoren tot de middengroep. Volgens de schoolleiding is dit een erg goede prestatie. 

 IMG 20201230 WA0014          IMG 20201230 WA0021